Trendspaning 2014: Neopren

Det är svårt att förstå ibland att badklädestillverkare och designers hela tiden fortsätter att designa nya innovativa badkläder. Trender kommer och går oavsett om det gäller frisyrer, skor eller kläder, och det är enkelt att bara titta 10-20 år tillbaka i tiden för att se folk med stilar som känns helt ute idag. Mycket har hänt inom badmodet sedan bikinins stora genombrott under 1900-talets senare hälft och även om det är svårt att toppa just den moderna bikinin så finns det fortfarande mycket spännande kvar.

I och med internets stora utbredning så har vi idag tillgång till fler designers än någonsin. Oavsett om det  är en enda person som syr allt för hand eller ett etablerat varumärke så finns de båda garanterat på internet och sociala medier.
Hetast på marknaden idag är neopren. Neopren är ett syntetiskt gummimaterial som har en rad olika användningsområden och används flitigt inom bland annat dykning eftersom materialet är vattentätt och värmeisolerande. När solen skiner en varm sommardag så är värmeisolering förmodligen väldigt långt ner på listan över vad man tänker på och det är förmodligen inte heller anledningen till varför materialet fått sånt genomslag i branschen.

Trenden har sitt ursprung i dykning och hämtar inspiration ur den sportiga looken som dykare och våtdräkter oftast har. Blanda sedan in lite ungdomlig charm och man har ett recept för succé. Flera stora designers så som INDAH SWIMWEAR, TRIANGL SWIMWEAR och LISA MARIE FERNANDEZ har nått stora framgångar med sina kollektioner i neopren, och allt fler väljer att haka på trenden.

Exempel på några av årets storsäljare hittar ni nedan
7b3tza-i 978ba132183239fd8ad1af62b4625a3a

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.