Ikoniska badklädestillfällen i historien

Några av de mest ihågkomna baddräkterna i historien har inte burits av bikinimodeller. Frågar du någon som är uppväxt på 60-talet om en baddräkt de känner igen så kommer de utan tvekan att nämna Farrah Fawcett i sin röda baddräkt. Flera miljoner bilder såldes och nästan alla tonåringar hade den hängande i skåpet eller på sovrumsväggen.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.15.14-PM

 

 

Ett tidigt bombnedslag i baddräktsvärlden under en tid då modet var väldigt konservativt, var Esther Williams. Esther var en elegant simmare och blev berömd under 40 och 50-talen då hon medverkade i filmer som visade upp hennes skicklighet i konstsimning. Hennes dräkter var alltid klassiska och glamorösa, hennes hår och smink perfekt, och alla kvinnor på den tiden ville se lika bra ut som hon gjorde. även om de inte kunde simma.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.25.46-PM

 

Elizabeth Taylor i en vit baddräkt väckte stor uppmärksamhet när hon var med i 50-tals filmen ”Suddenly Last Summer”. Hennes posering visar inte upp mycket av dräkten, men den har ändå fastnat i mångas huvuden som ikonisk. Screen-Shot-2014-09-29-at-8.15.38-PM

 

Deborah Kerr, var med i filmen ”From Here to Eternity” med en dräkt innehållande toppig byst och skräddarsydd midja, vilket var mode då. I filmen var även den ikoniska filmstjärnan Kurt Lancaster med, men hans badbyxor hamnade helt i bakgrunden när Deborah Kerr plaskade i vattnet.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.16.09-PM

 

När man på bikini, så är det en aning ironiskt att en pälsbaddräkt dyker upp i huvudet, när den är ganska olämplig att bada med. Trots detta blev en sådan berömd när Raquel Welch bar den i filmen ”One Million Years BC”.
619347

 

Ursula Andress klev ur vattnet som bondbrud i filmen ”Dr. No,” där hon bar en tvådelad vit bikini med en dykarkniv vid höften. Detta är ett tillfälle ur bond-filmshistorien som många kommer ihåg.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.16.24-PM

 

Marilyn Monroe skapade återigen storrubriker när hon poserade i en vit baddräkt under sin semester i Amagansett Beach, Long Island. Även nuförtiden, när modet är mer inne på slankare modeller, så fortsätter fylligare kvinnor som Marilyn att hålla sig kvar i folks minnen.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.14.52-PM

 

Brigette Bardot var en av världens största sexsymboler på 60-talet, och kunde bära en potatissäck och få det att se bra ut. Därför kommer det inte som någon större överraskning att när hon poserade i en illasittande baddräkt (lägg märke till det lösa tyget längs ner) så kunde ingen annan än hon göra det till den sensation det blev.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.15.58-PM

 

Pamela Andersson bild som tjejen från baywatch i röd baddräkt. Till skillnad från Ferrah, så är Pamela mindre blyg, mer bekväm med det hon bär, och visar upp mer av sin kropp. Den höga höftlinjen, den låga urringningen och Pamelas stora blonda hår har gett henne en ikonstatus och många kvinnor somm försöker imitera henne.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.15.27-PM

 

Daniel Craig har en välförtjänt plats bland de mest ikoniska badklädestillfällena sedan han steg upp ur vattnet i en annan bond film, iklädd ett par blå badbyxor. Jag tror att de flesta av oss är överens om att de badbyxorna vid det tillfället kommer att bli väl ihågkomna.
Screen-Shot-2014-09-29-at-8.16.33-PM

 

Efter att ha gått igenom alla bilderna, så är det första som dyker upp i huvudet hur många designers som har skapat baddräkter som är väldigt lika de som burits av dessa kända kvinnor. Några av dessa dräkter var enkla, andra opraktiska, särskilt de från 50-talet med fast midja, som ändå blev sensation på något vis. Det som gör dessa tillfällen minnesvärda, var bland annat att kvinnorna bar dräkterna med  bestämdhet och sex appeal. De lyckades ta uppmärksamheten hos både kvinnor och män och etsade sig fast i badklädeshistorien som ingen annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.